przepis
pochodzi z magazynu Food&Friends nr4 wrzesień/październik 2011
-----------
Zupa
z pieczonej dyni i marchewki
skład
na 4 porcje:
450g
dyni piżmowej
3
ząbki czosnku
2
cebule
3
marchewki
2
łyżki oliwy z oliwek
1l
bulionu z kurczaka
200
ml dobrego białego wina
sól
morska
pieprz
kiełbasa
FUET
pokroić dynię, cebulę, marchewki,a następnie wraz z czosnkiem, wszystkie składniki ułożyć na blasze do pieczenia, polać oliwą z ilowek i piec w temp 225stopni, około 20 min, aż warzywa zrumienią sie przepieknie, jesiennie. Zagotować bulion, dodac białe wina, warzywa i całość zmiksować blenderem. Doprawić solą morską, pieprzem. Podawac z plastrami kiełbasy FUET.
smacznej jesieni !
-----------
fuet - wyrabiana ręcznie kiełbasa wieprzowa w naturalnym flaku z jelita cieńkiego
smacznej jesieni !
-----------
fuet - wyrabiana ręcznie kiełbasa wieprzowa w naturalnym flaku z jelita cieńkiego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz