poniedziałek, 24 września 2012

Recipe #8



przepis pochodzi z magazynu Food&Friends nr4 wrzesień/październik 2011 

-----------

Zupa z pieczonej dyni i marchewki

skład na 4 porcje:

450g dyni piżmowej
3 ząbki czosnku
2 cebule
3 marchewki
2 łyżki oliwy z oliwek
1l bulionu z kurczaka
200 ml dobrego białego wina
sól morska
pieprz
kiełbasa FUET

pokroić dynię, cebulę, marchewki,a następnie wraz z czosnkiem, wszystkie składniki ułożyć na blasze do pieczenia, polać oliwą z ilowek i piec w temp 225stopni, około 20 min, aż warzywa zrumienią sie przepieknie, jesiennie. Zagotować bulion, dodac białe wina, warzywa i całość zmiksować blenderem. Doprawić solą morską, pieprzem. Podawac z plastrami kiełbasy FUET.
smacznej jesieni !

-----------
fuet - wyrabiana ręcznie kiełbasa wieprzowa w naturalnym flaku z jelita cieńkiego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz